Nyt otti ohrapuuro

Eilen noin 70 Oulun Hiukkavaaraan hätämajoitukseen sijoitettua turvapaikanhakijaa marssi Oulun poliisiasemalle osoittamaan mieltään huonosta ruoasta. YLE:n uutisvideolla turvapaikanhakija toteaa, että lautasella oleva ohrasuurimolisuke on syömäkelvotonta ja että hän antaisi sitä korkeintaan koiralle. Ilmeisesti mies olisi mieluummin halunnut valkoista riisiä eilen tarjolla olleen kalkkunakastikkeen ja vihannesten lisukkeeksi.

Ruoantuottajan mukaan turvapaikanhakijoille tehdään ruokaa toiveiden mukaisesti.
– Heillä on jo parin viikon ajan ollut aivan oma ruokalista, koska emme voi tarjota heille samaa perusruokaa kuin koululaisille ja päiväkotilapsille.

Turvapaikanhakijoille ei siis kelpaa sama ruoka kuin suomalaisille koululaisille. Myös annoskoot ovat paljon suurempia, koska yksi turvapaikanhakija saattaa syödä jopa kahdeksan jauhelihapihviä ja kymmenen kananmunaa. Edes täysjyväriisi ei kelpaa, vaan turvapaikanhakijat haluaisivat valkoista riisiä joka päivä. (linkki 1, linkki 2)

Minun mielestäni on suuri virhe, että mielenosoittajille annetaan periksi muuttamalla ruokalistaa jälleen kerran. Majoitukseen ja aterioihin voitaisiin ottaa mallia Suomen armeijalta. Monet tp-hakijoiden majoitustilat ovat entisiä kasarmeja, joissa suomalaiset nuoret miehet ovat suorittaneet asepalveluksensa nukkuen tusinan muun asevelvollisen kanssa samassa tuvassa. Pakolaisilla ei siis luulisi olevan majoituksen suhteen mitään valittamista. Miksi Suomen pitäisi tarjota heille parempaa kuin Suomen puolustamista harjoitteleville asevelvollisille? Ruokalistakin voitaisiin kopioida suoraan intin mallin mukaiseksi, jolloin annoskoot, kalorit ja vitamiinit olisi valmiiksi sovitettu kasvavien nuorten miesten tarpeisiin, sillä sellaisiahan suurin osa tp-hakijoista on.

Pohjimmiltaan turvapaikanhakijoiden protestissa lienee kyse siitä, että he haluaisivat mahdollisimman nopeasti sellaiseen vastaanottokeskukseen, jossa ei ole ruokapalvelua. Tällöin tp-hakijoille maksetaan enemmän vastaanottorahaa: 92 euroa, jos ateriat saa keskuksesta, 316 euroa, jos ruuat laitetaan itse. Jos ostaa 16 eurolla jättisäkin riisiä ja mussuttaa sitä koko kuukauden, 300 euroa jää vielä muihin tarkoituksiin. Sillä rahalla voi käydä diskossa tai lähettää rahaa suvulleen tai ihmissalakuljettajalleen.

Pelastuisiko Suomi puurolla?

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ja monet muut ovat esittäneet hyvin yksinkertaista keinoa pakolaistulvan pysäyttämiseksi: parakkimajoitus ja edut minimiin. Oma versioni tästä on seuraava:

– turvapaikanhakijat majoitettaisiin johonkin syrjäiseen paikkaan, esimerkiksi entiselle varuskunta-alueelle
– alueelta ei saisi poistua, koska eihän ilman papereita maahan tulleiden henkilöiden, joiden todellisesta henkilöllisyydestä meillä ei ole mitään tietoa voi antaa liikkua vapaasti maassa
– liikkumisvapautta rajoittamalla varmistettaisiin myös se, että tp-hakijat eivät pääsisi pahoinpitelemään tai seksuaalisesti ahdistelemaan suomalaislapsia
– vastaanottokeskuksissa noudatettaisiin intin päivärytmiä (aamuherätys, siivouspalvelu jne.)
– myös ruokalista olisi kopioitu intistä puuroja, hernekeittoja ja pataljoonasoppaa myöten
– käteistä rahaa ei annettaisi lainkaan, mutta kaikki välttämättömät hygieniatarvikkeet yms. saisi talon puolesta
– paikka ei olisi vankila, vaan sieltä pääsisi pois välittömästi kun suostuu peruuttamaan turvapaikkahakemuksensa ja poistumaan Suomesta

Kaikkein kovin uudistus tuossa olisi ilmaisen diskorahan loppuminen. Kun tieto tästä leviäisi maailmalle älypuhelimesta toiseen (”Finland: no money, no disco, no pussy”), Suomeen ei tulisi enää yhtään turvapaikanhakijaa. Tai no, ehkä joku sellainen tulisi, jolla on jo valmiiksi sukulaisia Suomessa, mutta joka tapauksessa turvapaikanhakijoiden määrä laskisi pariin sataan vuodessa.

No Money, No Disco, No Pussy

Käteisen rahan ja liikkumisvapauden poistaminen olisivat tehokkaita keinoja, jotka paljastaisivat useimpien turvapaikanhakijoiden todellisten motiivien raadollisuuden. Juuri siksi suvaitsevaiset ihmiset eivät halua, että näitä keinoja käytettäisiin. He pelkäävät, koska he tietävät, miten tehokkaasti nämä keinot poistaisivat perusteettomat elintasopakolaiset Suomesta.

Afrikan lapset ja Oulun pakolaiset

Afrikan lapset ja Oulun pakolaiset

2 kommenttia artikkeliin ”Nyt otti ohrapuuro

 1. Turvapaikanhakijoiden protestin keskeisin syy onkin raha

  Turvapaikanhakijat kokevat epäreiluksi sen, että vastaanottokeskuksissa saa enemmän rahaa kuin hätämajoituksessa, kertoo Ilta-Sanomat.

  – Vastaanottokeskuksissa oleville rekisteröidyille turvapaikanhakijoille maksetaan maahantulorahana 316 euroa kuukaudessa. Hätämajoitusyksikössä olevat kokevat vääränä, että he saavat niin paljon vähemmän, apulaisjohtaja Janne Salmivaara SPR:n Hiukkavaaran hätämajoitusyksiköstä Oulusta sanoo.

  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/is%20turvapaikanhakijoiden%20protestin%20syy%20oulussa%20onkin%20raha-41518

 2. Suomi on hyvänä kakkosena tukien maksajana. Tämä on sellainen kilpailu, jossa ei kannattaisi sijoittua kovin korkealle.

  Vertailuun on turhaan otettu tuo vihreällä näkyvä ”tuki erillismajoituksessa”, joka muissa maissa ilmeisesti annetaan sillä ajatuksella, että se kattaa myös vuokran. Suomen kannalta relevantit vaihtoehdot ovat pakolaiskeskus aterioilla tai ilman aterioita. Molemmissa näissä kategorioissa Suomi on kakkosena. Vain Norja ja Saksa maksavat enemmän käteistä rahaa ja Saksassakin muistaakseni suunnitellaan rahan vähentämistä.

  http://yle.fi/uutiset/saksa_maksaa_turvapaikanhakijoille_eniten_suomikin_karkikastia_tukien_maksajana/8347067

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s