CV

Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja auktorisoitu kääntäjä. Kielten lisäksi olen opiskellut muun muassa yksityisoikeutta ja vero-oikeutta. Pro gradu -tutkielmani käsitteli kääntämisen tekijänoikeuksia.

Suurimman osan elämääni olen toiminut yksityisyrittäjänä pyörittäen omaa käännöstoimistoani. Suurimmillaan yhtiöni työllisti puoli tusinaa vakinaista ja parikymmentä freelanceria. Päätoimialana käännökset, tekninen kirjoittaminen ja kielikurssit. Tälle vuosituhannelle tultaessa ICT-alan globalisoituminen ja työn siirtyminen pois Suomesta johti siihen, että muiden työllistäminen ei ollut enää kannattavaa, joten jatkoin yhden miehen firmana.

Elämäni ensimmäisen kesätyön aloitin lapioimalla paskaa. Tämä oli isäni erityisesti järjestämä kokemus, jonka tarkoituksena oli korostaa koulutuksen merkitystä työelämässä. Oppi meni perille ja yleninkin nopeasti päältäajettavan ruohonleikkurin kuljettajaksi ja seuraavina kesinä hotellin pikkoloksi, jolla oli oikein sellainen punainen posetiivarin apinan univormu. 😉 Myöhemminkin olen tehnyt opiskeluaikoina ja suhdanteiden vaihtuessa kaikenlaisia muitakin töitä mm. vartijana, hotellin respassa, yliopistolla tutkimusapulaisena ja judon tuntiopettajana sekä sosiaalialan ohjaajana. Asevelvollisuuteni suoritin tykkimiehenä Jääkäripatteristossa.

Harrastuksiini kuuluu ampumaurheilu, reserviläistoiminta ja punttisali. Erilaisia budolajeja olen harrastanut paljon, mm. judoa (ruskea vyö), HR-jujutsua (oranssi vyö), karatea (keltainen vyö), BJJ:tä ja bajia. Suurimmat urheilusaavutukseni ovat pienoiskivääriammunnan joukkuesuomenmestaruus alle 16-vuotiaiden sarjassa, judon alempien vöiden SM-hopea ja osallistuminen Nokian farmarikävelykisoihin (77kg/käsi) vuonna 2009 tuloksella 53,60 m. (Siitä seuraavan vuoden ikävästä kompuroinnista sarjassa 102kg/käsi ei puhuta mitään.)

Olen Suomen Sisun pitkäaikainen jäsen ja olen toiminut myös Sisun hallituksessa. Olin aikoinaan verkkolehti Uutiskynnyksen päätoimittaja. Olen myös yksi Hommaforumin alkuperäisistä perustajista. Alkuaikoina olin tiiviisti mukana luomassa Homman henkeä ja sisältöä. Muutospuolueen toiminnassa olen ollut mukana perustamisesta lähtien. Toimin Muutos 2011 -puolueen puheenjohtajana vuosina 2014-15. Olin muutospuolueen ehdokkaana eurovaaleissa 2014 ja eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015.

Sinivöisenä valmistautumassa judonäytökseen Lohjalla

Sinivöisenä valmistautumassa judonäytökseen Lohjalla

Vain 77 kg per käsi. Hyvin kulkee…

2 kommenttia artikkeliin ”CV

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s